Lenovo je vládnucou značkou medzi notebookmi. Pred niekoľkými rokmi sa začali vyrábať notebooky 2v1.
Táto už dobre známa technika, si získala mnohých priaznivcov, a tak sa teší stálej klientele aj na Slovensku. Ak kupujúci váha, či si kúpiť notebook, alebo tablet, tak sa mu ponúka riešenie. 2v1 spája vlastnosti notebooku a tabletu. Je charakteristický odpojením klávesnice a displaya, a tak sa dá s ním ľahšie manipulovať. Je oveľa výkonnejší ako klasický tablet, a dá sa na ňom pracovať ako na notebooku.

graf

Ak kupujúci premýšľa o zakúpení, mal by si byť vedomí že 2v1 nie je až tak výkonný ako klasický notebook, ale je výkonnejší ako tablet. Takže kupujúci si môže zvoliť „zlatú strednú cestu“, a zadovážiť si takýto prístroj.
Lenovo Yoga 710 na prvý pohľad pripomína veľmi nenápadné, a skromné zariadenie. Zákazník si môže vybrať dve farby prístroja, a to striebornú a čiernu. Oproti iným je Lenovo Yoga 710 o niečo ťažšia, a to o hmotnosti 1600 gramov. USB porty obsahuje dva, čo je štandardné na takýchto zariadeniach, ale existujú aj 2v1 s väčším počtom USB portov. Na zariadení je ešte dostačujúci počet miesta na ďalšie Po otvorení sa na zariadení nachádza Full HD dotykový display s dobrými pozorovateľnými uhľami, a display sa dá nastaviť ako tablet bez problémov so spojením s klávesnicou. Má zaoblené hrany, čo pripomína oveľa drahšie zariadenia.

počítač

Má 8 GB RAM a 256 GB SSD. Výkon bohato stačí nenáročnejším užívateľom. V porovnaní s hernými notebookmi je ale nedostačujúci. Má kovové telo, čo je výhodou hlavne pri hrubšom zaobchádzaní.

notebook

V porovnaní s konkurenčnými produktmi sa zvládlo Lenovo Yoga 710 udržať medzi vyššou radou, ale nedostatky mu nedovoľujú zaradiť sa na vrchol tejto počítačovej techniky. Pre bežného užívateľa však poskytuje kvalitu, a aj dostačujúci výkon. Konkurencia však ponúka za nižšiu cenu jemne prevyšujúci výkon, a tak si treba pred kúpou porovnať zariadenia, a premyslieť čo od prístroja budeme požadovať.