Vonkajšie schody, čiže schodisko v exteriéri nie je žiadnou výnimkou. Hoci sa v poslednej dobe stále viac vraví o moderných interiéroch a ich schodiskách, vonkajšie schody zostanú v nejednom prípade naďalej potrebným a spoľahlivým doplnkom. Dôvodov k dispozícii exteriérových schodov je hneď niekoľko, no tými sa zaoberať nebudeme. Skôr sa zameriame na to, ako by mali tieto vonkajšie schody vyzerať, respektíve akým ich obklopiť zábradlím, čiže veľmi dôležitým bezpečnostným prvkom. Ale pozor! Zábradlia už dávno nie sú iba akýmsi nudným, no potrebným prvkom, ale ich dnešné prevedenie ponúka okrem funkčnosti aj príťažlivý a estetický dizajn, ktorý môže výraznou mierou obohatiť vizuálnu stránku celého schodiska, koniec koncov aj vášho exteriéru.

nerez zábradlí

  • No keďže ide o vonkajší priestor, teda vravíme o výbere zábradlia pre exteriér, okrem dizajnu a bezpečnosti musíme venovať pozornosť predovšetkým dvom vlastnostiam- odolnosti a dlhej životnosti.

Pod tieto požiadavky alebo vlastnosti sa podpisuje výber vhodného materiálu tohto zábradlia. Je nám jasné, že vonkajšie prostredie je predsalen drsnejšie a poskytuje náročnejšie podmienky, než je tomu v uzavretom interiéri. Preto musíme vybrať odolný materiál s dlhou životnosťou a stálosťou. V takomto prípade tak pôsobí priam ideálne nerezove zabradlie. Aj napriek minimálnej potrebe údržby z našej strany si aj po rokoch zachováva svoj nepoškodený dizajn a pôvodnú podobu, jeho silnou stránkou je tak okrem dlhej životnosť aj vizuálna stálosť, ktorá len tak ľahko nepolieha poškodeniu. A to aj v prípade, ak vravíme o drsnom vonkajšom prostredí.

zábradlí

Vlastnosti nerezového zábradlia nám napovedajú, že je priam ideálne do exteriérových častí, ale predsa vieme, že ho v mnohokrát vidíme aj v interiéroch. Je to daná jeho estetickou stránkou, ktorá sa dokonale prispôsobí akémukoľvek prostrediu a pôsobí elegantne, čím oživí danú miestnosť, respektíve schodisko interiérov. A nezabudnime, že ide takisto o skvelú voľbu v prípade balkónového zábradlia.